http://www.rovitech.nl/wp-content/uploads/2017/03/banner-ict-1-1600x506.jpg Wat is een UPS?

Wat is een UPS?


Neem direct contact op

UPS?

U bent echt niet de eerste die bij deze afkorting denkt aan de bezorgdienst voor uw online bestellingen. Maar er is één verschil: wat een elektrotechnisch installatiebureau eronder verstaat, wordt niet in een paar muisklikken besteld en ‘plug and play’ geleverd.

Wat is een UPS

De letters UPS staan voor Uninterruptible Power Supply. In het Nederlands vertaald betekent UPS een ‘ononderbroken stroomvoorziening’, ook wel noodstroom genoemd. Bij uitval van de netspanning neemt een UPS direct de stroomvoorziening over en levert zonder onderbreking aan de er op aangesloten systemen.

Overbruggingstijd bij een calamiteit

Stroomuitval komt per definitie onaangekondigd en ongelegen. Tijd creëren ter overbrugging van de effecten van stroomuitval op bedrijfskritische apparatuur kan letterlijk van levensbelang zijn bij een calamiteit.

In onze branche praten we niet over overbruggingstijd, maar over autonomietijd. De autonomietijd is de tijd in minuten dat de UPS onder belasting/load een systeem in combinatie met de maximale belasting kan voeden. Autonomietijd is afhankelijk van de belasting en het aantal batterijen in een UPS.

Geschikt voor UPS (voor welke situatie/apparaten)

Een Uninterruptible Power Supply (UPS) wordt gebruikt voor vele toepassingen, bijvoorbeeld voor serverruimten/datacenters of telecom-, industriële- of medische apparatuur. Denk aan liften in openbare ruimten, apparatuur in operatiekamers, maar ook bedrijfskritische apparatuur in volcontinue bedrijven/fabrieken.

Kan het ook met een noodaggregaat?

We kunnen daar twee antwoorden op geven. Maar dan gaan we voorbij aan uw specifieke bedrijf en bedrijfsvoering. We leggen u daarom een paar gewetensvragen voor: kunt u ons – in uw eigen vaktaal – duidelijk maken wát er ernstig mis gaat ingeval van een langdurige stroomonderbreking? En kunt u dat vertalen in een ‘schadepost’? Schade aan processen, apparatuur, business, claims wegens niet of te laat leveren? Of – erger – schade aan personen of dieren?

Als u ook maar op één van onze vragen een antwoord heeft, dan is het hoog tijd dat wij elkaar spreken. Zodat uw input u een eerlijk en onafhankelijk advies oplevert. Rovitech Projects ICT beschikt over een In House specialisme en vergelijkt diverse fabrikanten van UPS systemen. Op basis daarvan geven wij een maatwerk advies. We onderscheiden ons als elektrotechnisch bedrijf door het onderhoud van UPS systemen volledig in eigen beheer uit te voeren. En dat komt goed uit, want daarmee brengen we een advies uit over een product dat we niet alleen kunnen leveren en monteren, maar óók onderhouden.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan een op uw situatie toegespitst advies? Laat dan hier uw gegevens achter, we nemen op een moment dat u past contact met u op.

030 636 28 43

Contact