Connecting your world

Toekomstgericht, technisch hoogwaardig en turn-key

Rovitech Projects - ICT

Specialist in Computer- en Serverruimtes

Onderhoud & 24/7

Essentieel voor uw dienstverlening is continuïteit!

Rovitech Projects - ICT

Specialist in het ontwerpen, inrichten en beheren van computer- en serverruimtes. U kunt bij ons terecht voor zowel nieuwbouw als renovatie van uw serverruimte.

  • Toekomstgericht
  • Technisch hoogwaardig
  • Turn-key

Bekijk de video voor een impressie!

ict-advies

Advies

Oog voor uw toekomst

Met een investering in een nieuwe serverruimte is maatwerk en oog voor functionaliteit op de lange termijn essentieel.

Het (her)inrichten van een serverruimte of datacenter begint bij de constructieve schil van de technische ruimte. Niet zelden een ingrijpend proces, omdat ‘de winkel tijdens de verbouwing open moet blijven’.

Met aandacht voor het energieverbruik, de koelcapaciteit, maar ook voor uw bedrijfsvoering en de effecten daarvan ten aanzien van groei, volume en specialisme van uw onderneming.

Allemaal zaken waarin wij u graag met een onderbouwd advies ondersteunen in uw keuzes. Afgestemd op úw specifieke onderneming.

ict-ontwerp

Ontwerp

Continuïteit vereist een goed ontwerp

Door de toenemende waarde van data processen is een gegarandeerde werking van een datacenter of computerruimte noodzaak.

Onze engineers benutten een gedegen netwerk en zijn ervaren in de kansen en bedreigingen die een project kunnen maken of breken. Bouwkundig, elektrotechnisch, werktuigkundig, brand-, detectie en beveiliging, inrichting en infrastructuur van serverruimten, aan alles wordt gedacht.
Betrouwbaar, functioneel efficiënt en effectief.

ict-bouw

Bouw

Turn key bouwen vraagt om professioneel projectmanagement

Bij de afspraak om turn key op te leveren is het managen van het totale project de noodzakelijke punt op de i.

Rovitech voorziet als specialist in maatwerk. Ervaren projectleiders coördineren, controleren en rapporteren van opdracht tot oplevering. En dat levert mooie referenties op!

Vraag er gerust naar als u contact opneemt.
Onze tevreden klanten staan u graag te woord.

ict-stroom

Noodstroom

Haalbaar, schaalbaar en betrouwbaar

De beschikbaarheid van spanning is de kritische succesfactor voor uw bedrijfsvoering. Zonder spanning geen business. De beschikbaarheid en de onmiddellijke oplossingen ingeval van calamiteit zijn tot in detail uitgewerkt in ons ontwerp van uw installatie. Zo sluiten we samen verrassingen uit. Haalbaar, schaalbaar en betrouwbaar.

Noodstroom en In House UPS specialisme

Een storing in het openbare elektriciteitsnet kan kortstondig of langdurig zijn. Doorgaans is een combinatie van Uninterruptible Power Supply (UPS) met een noodstroomaggregaat de oplossing voor het opvangen van kortstondige en langdurige storingen in het openbare net.

Rovitech onderscheidt zich als elektrotechnisch bedrijf door het onderhoud van UPS systemen in eigen beheer uit te voeren. Een eerlijk advies kan alleen als dat door een onafhankelijke partij gebeurt. Rovitech vergelijkt diverse fabrikanten van UPS systemen en brengt advies uit.

ict-koeling

Koeling

Hoge besparingen door nieuwe technieken

Optimaal klimatiseren is goed voor het milieu en bespaart energiekosten. Rovitech Projects ICT biedt thermische analyses van computercentra. Onze gezamenlijke expertise verlengt de levensduur van uw apparatuur en helpt problemen in klimatiseren eenvoudig op te sporen en te verhelpen.

PUE

De PUE (Power Usage Effectives) van een datacenter meet de energie efficiëntie van de installatie. Naast het inzichtelijk maken welk deel van de energie aan koeling van IT apparatuur verbruikt wordt, is het mogelijk om de PUE te optimaliseren. Rovitech neemt alleen genoegen met het best haalbare.

Koelconcepten

Koelinstallaties bepalen grotendeels de energiebehoefte van uw serverruimte. Rovitech volgt op de voet de ontwikkelingen. Van de enorme praktijkervaring genieten onze klanten mee.

Inzet is het realiseren van kostenbesparingen in een IT landschap waar de vermogensdichtheid van de apparatuur en de belangstelling voor meer efficiënte manieren van warmteafvoer continu toenemen.

Globaal onderscheiden we de volgende concepten:

  • Mechanische koeling
  • Vrije koeling
  • Directe ventilatiekoeling
  • Indirecte ventilatiekoeling (Air-2-Air)
  • Air flow Management

ict-beveiliging

Beveiliging

Bedrijfsvoering in veiligheid

Brand en Inbraak, het zijn de nachtmerries van elk bedrijf. Preventief kunnen een aantal maatregelen de kans erop reduceren tot een geruststellend niveau. Zo is de fysieke brandwerendheid van de wanden van uw datacenter van groot belang voor de bescherming van uw IT apparatuur, evenals de temperatuur overslag van de wanden, met name voor brand van buitenaf.

De keuze voor een blusinstallatie (in diverse varianten) is een preventiemaatregel die onverhoopte calamiteiten aanvullend het hoofd kan bieden.

Tegen sabotage en inbraak kan Rovitech permanente bewaking met camera’s inzetten, die eveneens in beheer voor u worden genomen.

ict-beheer

Beheer & onderhoud

Effectief beheer voorkomt verrassingen

De medewerkers bij Rovitech hebben een goed ontwikkeld gevoel voor service en dienstverlening. Desondanks is voorkomen beter dan genezen. Een professioneel datacenter vraagt dan ook een dito onderhoud en beheer.

Rovitech regelt het beheer professioneel. En als het nodig is, met een incident- en calamiteitopvolging 24/7, alle 365 dagen van het jaar.

Onderhoud TIP !

Voorkom plotselinge uitval van de UPS door Batterijbewaking

Gesloten lood batterij (VRLA)

De gesloten lood batterij (VRLA) is een belangrijk element in de noodstroomvoorziening (UPS). De voor uw bedrijf kritische apparatuur kan hierdoor bij spanning uitval zonder onderbreking blijven functioneren.

Ervaring en onderzoek leert dat 100% garantie op spanningslevering niet bestaat. Bij het falen van de UPS blijkt de oorzaak van uitval echter in 80% van de gevallen bij de batterijen te liggen. (Te) Hoge temperaturen beïnvloeden de levensduur van de batterij. Maar ook de manier van laden, de weerstand en fysieke leeftijd zijn van invloed op de kwaliteit en betrouwbaarheid.

Batterijbewaking_Eurobat Guide

Inzicht is al de helft van de oplossing.

U heeft wellicht al een extra batterij keten toegevoegd. Of laat enkele malen per jaar de batterijen nameten op weerstand of geleiding om de kwaliteit vast te stellen. Dat is al een goed begin. Het geeft echter weinig houvast op die momenten dat er niet gemeten wordt en bovendien lopen uw operationele kosten op.

Rovitech ICT biedt u een oplossing-met-inzicht. Inzicht in de kwaliteit van de batterijen door middel van ‘batterijbewaking’. Hiermee kan spanning, temperatuur, weerstand of geleiding per batterij gemeten worden. Met de verzamelde gegevens bent u in staat om een analyse te maken van de kwaliteit van de batterijen, gekoppeld aan een prognose voor de komende periode.

Deze methode voorkomt dat u te vroeg batterijen vervangt of de UPS het af laat weten bij storing of uitval van kritische apparatuur.

Extra garantie

Bij aanschaf van batterijen in combinatie met batterijbewaking bieden wij u extra garantie. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie met onze sales consultant :

Martin van Zandvliet
martin.zandvliet@rovitech.nl
Tel. 030 – 63 62 843

Martin Zandvliet