Testcentrum voor Rijkswaterstaat

Testcentrum voor Rijkswaterstaat

Op 12 januari opende Rijkswaterstaat het nieuwe testcentrum voor het testen van nieuwe radardoelvolgsystemen voor de scheepvaart. Dit testcentrum is speciaal gebouwd voor een Proof of Ability (PoA) en is een cruciale schakel bij de landelijke, uniforme en toekomst vaste inkoop van Vessel Traffic Services. Pieter Janssen, directeur Verkeer en Watermanagement van VWM en opdrachtgever voor het project LUV VTS vertelt: ‘Dit is niet zomaar een project waarin we even een systeem gaan vervangen. We werken aan het uitrollen van een landelijk en uniform systeem. Dit is ook een belangrijke stap om CBB – Corridorgericht Bedienen en Begeleiden – mogelijk te maken, zodat de vaargebruikers ook in de toekomst veilig en vlot en met betrouwbare reistijden gebruik kunnen maken van onze vaarwegen’. Rijkswaterstaat wil daarbij zeker weten dat marktpartijen de vereiste kwaliteit kunnen leveren. Ook nieuwe marktpartijen krijgen de gelegenheid om te laten zien wat ze kunnen en de kwaliteit van hun systemen aan te tonen. Daarom hebben we een selectie van mogelijke opdrachtnemers gevraagd in een tijdelijk testcentrum deel te nemen aan de Proof of Ability.

Rovitech bij RijkswaterstaatRovitech Projects ICT heeft als hoofdaannemer invulling gegeven aan de bouw en inrichting van de testinfrastructuur.We hebben alles gedaan om de
testvoorzieningen voor alle deelnemende marktpartijen gelijk te houden. Zo is alle hard- en software identiek om zo eerlijk mogelijk te kunnen testen. ‘Dit is qua uitdagingen wel het mooiste project dat we als Rovitech tot nu toe hebben gedaan’ aldus Rob Nagtegaal van Rovitech. Hij is er trots op om te zien dat er een mooie balans is gevonden tussen de procesgerichte aanpak van RWS en de hands-on mentaliteit van Rovitech.