UPS

De letters UPS staan voor Uninterruptible Power Supply. In het Nederlands vertaald betekent UPS een ‘ononderbroken stroomvoorziening’, ook wel noodstroom genoemd. Bij uitval van de netspanning neemt een UPS direct de stroomvoorziening over en levert zonder onderbreking stroom aan de erop aangesloten systemen.

Wat is een UPS

U bent echt niet de eerste die bij de afkorting UPS denkt aan de bezorgdienst voor uw online bestellingen. Maar bij een elektrotechnisch installatiebureau staat de afkorting gelijk aan een Uninterruptible Power Supply. En die wordt niet in een paar muisklikken besteld en ‘plug and play’ geleverd.

Wat doet een UPS eigenlijk?

Stroomuitval komt per definitie onaangekondigd en steevast ongelegen. Tijd creëren ter overbrugging van de effecten van stroomuitval op bedrijfskritische apparatuur kan letterlijk van levensbelang zijn bij een calamiteit. Een UPS wordt gebruikt voor vele toepassingen, bijvoorbeeld voor serverruimten en datacenters of telecom-, industriële of medische apparatuur. Denk aan liften in openbare ruimten, apparatuur in operatiekamers, maar ook bedrijfskritische apparatuur in volcontinue bedrijven en fabrieken.

Een storing kan kortstondig of langdurig zijn. Doorgaans is een combinatie van een UPS met een noodstroomaggregaat de oplossing voor het opvangen van kortstondige en langdurige storingen in het openbare net.

Autonomietijd

In onze branche praten we niet over overbruggingstijd, maar over autonomietijd. De autonomietijd is de tijd in minuten dat de UPS onder belasting en load een systeem in combinatie met de maximale belasting kan voeden. Autonomietijd is afhankelijk van de belasting en het aantal batterijen in een UPS.

Kan het ook met een noodaggregaat?

We kunnen daar twee antwoorden op geven. Maar dan gaan we voorbij aan uw specifieke bedrijf en bedrijfsvoering. We leggen u daarom een paar gewetensvragen voor: kunt u ons – in uw eigen vaktaal – duidelijk maken wat er ernstig mis gaat ingeval van een langdurige stroomonderbreking? En kunt u dat vertalen in een ‘schadepost’. Schade aan processen, apparatuur, business, claims wegens niet of te laat leveren? Of – erger – schade aan personen of dieren?

Als u ook maar op één van onze vragen een antwoord heeft, dan is het hoog tijd dat wij elkaar spreken. Zodat uw input u een eerlijk en onafhankelijk advies oplevert. Rovitech Projects ICT beschikt over een In House specialisme en vergelijkt diverse fabrikanten van UPS systemen. Op basis daarvan geven wij een maatwerk advies.

Advies, leveren, monteren en onderhouden

We onderscheiden ons als elektrotechnisch bedrijf door het onderhoud van UPS systemen volledig in eigen beheer uit te voeren. En dat komt goed uit, want daarmee brengen we een advies uit over een product dat we niet alleen kunnen leveren en monteren, maar óók onderhouden.

 

Specialist in UPS systemen

Bij Rovitech hebben we jarenlange ervaring in het inrichten van infrastructurele netwerken en duurzame serverruimten. We hebben ons daarnaast gespecialiseerd in het installeren en 24/7 onderhouden van UPS systemen.

Karel Jellema

Manager Service & Onderhoud
030-6362842

Meer informatie

Heeft u behoefte aan een op uw situatie toegespitst advies? Laat dan hier uw gegevens achter, we nemen op een moment dat u past contact met u op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.