Arval kiest voor Rovitech Projects

De MERvan ARVAL wordt vernieuwd. En Rovitech Projects is hoofdaannemer.

Wie Midden-Nederland doorkruist en de A-27 volgt, ontwaart dit markante gebouw in de skyline van Houten. De IT afdeling op deze vestiging is technisch verantwoordelijk voor een soepele dienstverlening in 15 Europese landen.

MER* = Main Equipment Room

Alles over ARVAL

De cijfers zijn indrukwekkend. ARVAL werd bijna 30 jaar geleden opgericht en is een volle dochteronderneming van BNP Paribas. Gespecialiseerd in autoleasing wordt wereldwijd in 29 landen door meer dan 6500 medewerkers dagelijks ingezet op het bieden van mobiliteitsoplossingen en het uit handen nemen van alle risico’s van wagenparkbeheer. Of het nu gaat om grote internationale ondernemingen, het MKB, de zzp-er of private leasing aan consumenten. ‘Contact voor contract’ is geen loze quote. Het totale wereldwijde wagenpark van ARVAL omvat meer dan een miljoen voertuigen. (bron: ARVAL, februari 2018).

 

Samenwerking

Wie een blik in het werkplan werpt, leest achter de namen van projectleiders, bouwkundigen, uitvoerder, engineers en service technici slechts twee bedrijfsnamen: ARVAL en Rovitech.

IT Manager Infrastructure Jeroen de Ruiter weet heel goed waarom ARVAL tot de keuze voor Rovitech is gekomen. ‘ We zijn dit project aangegaan met het oog op stabiliteit en toekomst en zochten naar een partij die pragmatisch werkt, het snel snapt, kan schakelen en meedenkt vanuit techniek. Al bij het eerste gesprek en de rondleiding stelden Rob Nagtegaal (sales) en Laurens Dwarswaard (engineer) de goede vragen. Rovitech is een partij waar ik me goed bij voel’.

‘Een verademing dat er nog partijen zijn die zo werken!’

Jeroen is enthousiast. De website van ARVAL vermeldt vol trots dat ze voor de 13e keer op rij tot beste leasemaatschappij van Nederland zijn uitgeroepen. Het geheim? ‘We geven de klant niet wat hij vraagt, maar wat hij altijd al had willen hebben’.

Dat ‘stapje extra zetten’ hebben beide bedrijven in hun DNA. Jeroen‘Vanaf het eerste moment ben ik onder de indruk van de professionele aanvliegroute van Rovitech. De voorbereiding van het project, de offerte (zelden zo’n goede offerte ontvangen!) gestructureerd en tot in de puntjes uitgewerkt. In het werkplan rekening gehouden met onze architectuur en de diensten die we tijdens de verbouwing moeten blijven verlenen. Een gedegen vier-fasen-plan, waarin van minuut tot minuut de verantwoordelijkheden, mogelijke calamiteiten en daarop te nemen maatregelen glashelder zijn beschreven en uitgewerkt…’.

Kick-off en projectoplevering

De kick-off is geweest, alle materialen zijn besteld en de planning staat strak. Half november 2018 wordt het project opgeleverd.  Alle boorwerkzaamheden vinden ’s avonds en in het weekend plaats. Met recht een mooie uitdaging.

Jeroen: ’De hele ruimte blijft tijdens de verbouwing in bedrijf. Zonder alles weg te geven willen we wel zeggen dat we gaan werken met Rimatrix 5 van Rittal (Rovitech is Premium Partner van Rittal). En verder zullen er nieuwe ups-sen, inrow koelmachines en diepere racks worden geplaatst. Monitoring, storingsmelding, een blusgassysteem, het zit er allemaal in.’

Nabrander

Het telefonisch interview is afgerond. Voldoende informatie voor een sprankelend nieuwsbericht van een mooi project in een spannende setting. Maar zoals vaker bij een gesprek dat door het enthousiasme als vanzelf verloopt, rolt er nog een toegift over tafel.

Jeroen:’ Dit datacenter is echt het visitekaartje van onze IT-afdeling. Het is steeds opnieuw een genoegen als wij gasten rondleiden en merken dat die onder de indruk zijn dat onze koeling niet in de ruimte, maar in de kà zit. Dat bracht me op een vraag die ik alleen aan een vakidioot durf te stellen…Ik vroeg aan Rob ‘Heb je de racks ook in het zwart met blauwe leds’? ;-)’.