Datacenterkoeling

Alle elektrische energie die uw IT-apparatuur verbruikt, wordt omgezet in warmte. Door toenemende digitalisering is het gevaar van oververhitting de belangrijkste bedreiging van dit moment.
De juiste temperatuur en relatieve luchtvochtigheid zijn bij de bouw van een datacenter dus essentiële criteria voor het optimaal functioneren en de levensduur van opgestelde apparatuur.

Wat doet Rovitech Projects ICT

Koelinstallaties bepalen grotendeels de energiebehoefte van een serverruimte. Rovitech Projects ICT volgt op de voet de ontwikkelingen. Niet alleen de apparatuur evolueert, maar ook de behoefte aan het reduceren van de CO² footprint is tegenwoordig in het bestek opgenomen als kwaliteitscriterium.

Optimaal klimatiseren is goed voor het milieu en bespaart energiekosten. Rovitech Projects ICT biedt thermische analyses van computercentra. Onze expertise heeft rechtstreeks impact op de levensduur van uw apparatuur en helpt problemen in klimatiseren eenvoudig op te sporen en te verhelpen.

Kort en goed: de focus van Rovitech Projects ICT is bepaald bij het realiseren van kostenbesparingen in een IT landschap waar de vermogensdichtheid van de apparatuur en de belangstelling voor meer efficiënte manieren van warmteafvoer continu toenemen.

Datacenter koelen, de koelconcepten
Globaal onderscheiden we de volgende concepten om een datacenter te koelen:

  • Mechanische koeling
  • Vrije koeling
  • Directe ventilatiekoeling
  • Indirecte ventilatiekoeling (Air-2-Air)
  • Air flow Management

We kunnen ons uitputten in een globale beschrijving van verschillende koelconcepten. Maar laten we eerlijk zijn: als we uw bedrijf en bedrijfsvoering centraal stellen, dan betaalt ons advies zich vanzelf uit. En dat onderbouwen we dan van harte in een maatwerk-gesprek.

Wat is PUE

De PUE (Power Usage Effectives) van een datacenter meet de energie-efficiëntie van de installatie. Naast het inzichtelijk maken welk deel van de energie aan koeling van IT apparatuur verbruikt wordt, is het mogelijk om de PUE te optimaliseren. Rovitech Projects ICT is van beide markten thuis.

 

Meer informatie?