Noodaggregaat

Rovitech Projects ICT is gespecialiseerd in totaaloplossingen. Een noodaggregaat wordt per definitie in combinatie met een UPS opgesteld. Een NSA kan niet – zoals een UPS – ononderbroken stroom leveren, maar schakelt tijdens stroomuitval automatisch op en zorgt er daarmee voor dat de autonomietijd wordt verlengd.

Noodstroomvoorzieningen

Aggregaat of noodstroom aggregaat

Welke benaming u er ook aan geeft, een noodstroom aggregaat is een generator die wordt gebruikt in een omgeving waar geen hoofdstroombron is of in een omgeving waar de stroomuitval niet veroorloofd kan worden. Fossiele brandstoffen worden door verbrandingsmotoren omgezet in elektrische energie.
Een NSA (Noodstroom aggregaat) – ook wel short-break genoemd – kan in combinatie met een UPS een langere autonomietijd realiseren.

Stroomonderbreking en autonomietijd

De autonomietijd is de tijd in minuten dat de UPS onder belasting/load een systeem in combinatie met de maximale belasting kan voeden (overbruggingstijd). Autonomietijd is afhankelijk van de belasting en het aantal batterijen in een UPS.

Een noodaggregaat/noodstroom aggregaat kan – maatwerk afgestemd op de situatie in uw bedrijf – deze autonomietijd substantieel verlengen. Daarmee is de bedrijfszekerheid van de primaire processen in uw bedrijf geborgd.

De autonomietijd bij een noodaggregaat is afhankelijk van de hoeveelheid brandstof die er voor de generator beschikbaar is. Afhankelijk van de grootte van de brandstoftank en het eventueel tussentijds bijvullen van deze tank, kan het noodstroom aggregaat net zolang draaien als er brandstof is voorzien.

Hoe werkt een noodaggregaat

Vraagt u zich af hoe een noodaggregaat werkt en of het voor uw bedrijfsvoering een kritische succesfactor is om u hierin te verdiepen? Lees dan ‘Alles over noodstroom en noodstroomvoorziening’ op onze website.
Rovitech Projects ICT is merkonafhankelijk als het gaat om een advies of de keuze voor een NSA. We stemmen ons advies af na grondige verkenning van uw situatie en een inhoudelijk gesprek. Want we schuiven geen dozen, we leveren maatwerk en onderhouden dat ook graag voor u!

 

Meer informatie?