Alles over noodstroom en noodstroomvoorziening

Stelt u zich eens voor dat – om welke reden ook, uw elektrische installatie downtime heeft of volledig uitvalt. Dan kan al uw (kritische) bedrijfsapparatuur niet meer gebruikt worden. Is uw organisatie sterk afhankelijk van elektrische apparatuur? Kies dan voor een noodstroomvoorziening!

Wat is noodstroom

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is noodstroom niet alleen een stroomvoorziening in geval van nood. Een noodstroomvoorziening is namelijk veel meer dan dat. Het draait namelijk om voorzieningen die alles te maken hebben met de kwaliteit, beschikbaarheid én de continuïteit van uw netspanning.

Zodra uw primaire stroomvoorziening of elektrische installatie uitvalt, wordt de noodstroomvoorziening automatisch ingeschakeld. Zodoende kan de productie van uw bedrijf onverminderd voortgezet worden.

De mogelijkheden van noodstroom

Noodstroom wordt veelal geleverd via een noodstroomaggregaat. Deze aggregaten kunnen vaak een groot vermogen leveren voor een langere periode. Zo heeft u voldoende tijd om de primaire stroomvoorziening te herstellen.

Het nadeel van een noodstroomaggregaat is dat deze pas na een aantal seconden wordt ingeschakeld en dus niet direct na het uitvallen van de primaire stroomvoorziening. Deze korte periode kunt u echter overbruggen door ook gebruik te maken van een Uninterruptible Power Supply, ook wel UPS. De UPS zorgt er namelijk voor dat er direct stroom geleverd wordt bij het uitvallen van de primaire stroomvoorziening. Zodra het noodstroomaggregaat aanslaat, schakelt de UPS automatisch uit.

Een combinatie van een UPS en een noodstroomaggregaat is voor veel organisaties dan ook de beste oplossing. Zo heeft u namelijk de garantie dat u niet zonder stroom komt te zitten en er bijvoorbeeld belangrijke data verloren gaat in de periode tussen het uitvallen van de stroom en het aanslaan van het noodaggregaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Rovitech u kan bieden op dit gebied? Lees hier dan meer over onze werkwijze met betrekking tot noodstroom.

Vragen of opmerkingen over noodstroom?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie een vraag over noodstroom of heeft u interesse in een noodstroomvoorziening? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak met een van onze specialisten. Vul hiervoor het onderstaande contactformulier in of bel ons direct op 030-636 28 42.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.