Vernieuwde 'MER' voor Arval

Vervanging ǀ vernieuwing van een aantal onderdelen in de MER van een Internationale Private Leasemaatschappij. De uitvoering van efficiënt wagenparkbeheer in een gestroomlijnd proces met korte communicatielijnen, stelt hoge eisen aan de 24/7 beschikbaarheid van alle services.

Wie de A-27 volgt, ontwaart het markante gebouw van ARVAL in de skyline van Houten. De IT afdeling op deze vestiging is technisch verantwoordelijk voor een soepele dienstverlening in 15 Europese landen. De MER (Main Equipment Room) huisvest de centrale ICT apparatuur.

Uitdaging
Bij het migreren van een hoog risico serverruimte die 100% live is, moet de bedrijfsvoering onverminderd op niveau blijven.
Resultaat
Arval beschouwt de vernieuwde MER als het visitekaartje van de IT-afdeling en neemt het ook mee in de rondleiding met belanghebbenden. Indrukwekkend verschil dankzij een gemengd en sterk bouwteam: de koeling zit niet in de ruimte, maar in de kásten.
Diensten

Alle boorwerkzaamheden zijn ’s avonds en in het weekend uitgevoerd. De hele ruimte bleef tijdens de verbouwing in bedrijf. In de vernieuwde MER is de Rimatrix 5 van Rittal (Rovitech is Premium Partner van Rittal) geplaatst. Verder voorziet de ruimte in nieuwe ups-sen, InRow koelmachines en diepere racks. Tot slot voorziet de opdracht in monitoring, storingsmelding, een blusgassysteem.

ARVAL en Rovitech Projects kijken samen terug op een unieke samenwerking tussen klant en installateur waarin een technische uitdaging tot ieders tevredenheid is opgeleverd.

 

Lees hier het hele interview met Arval