Edge computing

Bij het oriënteren op een aanpassing of vernieuwing van een datacenter of serverruimte valt steeds vaker de term edge computing: de hardware die ervoor zorgt dat interpretatie, analyse,  berekening en gegevensopslag dichter bij de locatie kan plaatsvinden waar het nodig is. Hoogste tijd voor wat hoofdlijnen en context.

Wat is edge computing

Edge computing is de hardware die ervoor zorgt dat interpretatie, analyse, berekening en gegevensopslag dichter bij de locatie kan plaatsvinden waar het nodig is. Dat levert organisaties verbeterde responstijden op en bespaart bandbreedte.

Edge computing, voor wie

Bij edge computing worden gegevens in eerste instantie lokaal opgeslagen en verwerkt, zo dicht mogelijk bij de bron van de data. Dat kan op het IoT-apparaat zelf zijn, als het over voldoende rekenkracht en opslagcapaciteit beschikt, of in een ‘mini-datacenter’ dat de informatie van meerdere nabije IoT-apparaten verzamelt en analyseert. Dit verlaagt de latency (vertraging in dataoverdracht) omdat de weg naar het datacenter of de cloud niet meer afgelegd hoeft te worden.

Gegevens kunnen in realtime worden geanalyseerd en verwerkt – een eigenschap die van enorm belang is voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg, telecommunicatie, financiën maar ook bij het analyseren van productieprocessen.

De keuze voor edge computing

Het internet of things (IoT) en edge computing zijn geavanceerde technologieën die continu aan verandering onderhevig zijn. De teneur bij veel bedrijven is om – op basis van de eerder genoemde verbeterde responstijden en besparing van de bandbreedte – over te gaan om gedecentraliseerde verwerking van data die letterlijk aan de rand (the edge) van het internet worden aangemaakt door IoT-apparaten. De vraag is hoe organisaties uit alle mogelijkheden in staat zijn om de juiste benadering en toepassing van deze technologieën te vinden.

Advies – ontwerp- realisatie- onderhoud

Rovitech Projects is thuis in de nieuwste ontwikkelingen en adviseert u graag objectief en vrijblijvend. Wij werken samen met gerenommeerde partners en ontwerpen, leveren, monteren en installeren zelf.

Heeft u nog vragen? Rovitech Projects is u graag van dienst! Met advies, een turn-key inrichting, onderhoud én service.

 

Neem contact op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.