Edge computing

Edge computing is een baanbrekende technologie die de manier waarop organisaties gegevens verwerken en opslaan revolutioneert. In plaats van al het rekenwerk en de gegevensopslag centraal in grote datacenters te laten plaatsvinden, brengt edge computing deze processen dichter bij de bron van de gegevens. Dit betekent dat interpretatie, analyse, berekening en opslag nu kunnen plaatsvinden op locaties waar het nodig is, zoals aan de rand van het netwerk, in industriële omgevingen, in voertuigen en zelfs in apparaten en sensoren.

Edge computing is een innovatieve benadering die organisaties in staat stelt om gegevens efficiënter te verwerken en te gebruiken, wat leidt tot snellere besluitvorming, kostenbesparingen en betere prestaties in een breed scala van toepassingen en industrieën.

Wat is edge computing

Edge computing is de hardware die ervoor zorgt dat interpretatie, analyse, berekening en gegevensopslag dichter bij de locatie kan plaatsvinden waar het nodig is. Dat levert organisaties verbeterde responstijden op en bespaart bandbreedte.

Edge computing, voor wie

Bij edge computing worden gegevens in eerste instantie lokaal opgeslagen en verwerkt, zo dicht mogelijk bij de bron van de data. Dat kan op het IoT-apparaat zelf zijn, als het over voldoende rekenkracht en opslagcapaciteit beschikt, of in een ‘mini-datacenter’ dat de informatie van meerdere nabije IoT-apparaten verzamelt en analyseert. Dit verlaagt de latency (vertraging in dataoverdracht) omdat de weg naar het datacenter of de cloud niet meer afgelegd hoeft te worden.

Gegevens kunnen in realtime worden geanalyseerd en verwerkt – een eigenschap die van enorm belang is voor bijvoorbeeld de gezondheidszorg, telecommunicatie, financiën maar ook bij het analyseren van productieprocessen.

De keuze voor edge computing

Het internet of things (IoT) en edge computing zijn geavanceerde technologieën die continu aan verandering onderhevig zijn. De teneur bij veel bedrijven is om – op basis van de eerder genoemde verbeterde responstijden en besparing van de bandbreedte – over te gaan om gedecentraliseerde verwerking van data die letterlijk aan de rand (the edge) van het internet worden aangemaakt door IoT-apparaten. De vraag is hoe organisaties uit alle mogelijkheden in staat zijn om de juiste benadering en toepassing van deze technologieën te vinden.

Advies – ontwerp- realisatie- onderhoud

Rovitech Projects is thuis in de nieuwste ontwikkelingen en adviseert u graag objectief en vrijblijvend. Wij werken samen met gerenommeerde partners en ontwerpen, leveren, monteren en installeren zelf.

Heeft u nog vragen? Rovitech Projects is u graag van dienst! Met advies, een turn-key inrichting, onderhoud én service.

 

Neem contact op

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.