On Premise

Bij het oriënteren op een aanpassing of vernieuwing van een datacenter, computer- of serverruimte valt steeds vaker de term on premise. De ontwikkeling van deze technologie gaat hand in hand met het Internet of Things (IoT) en betekent in zekere zin een stap terug van de cloud. Hoogste tijd voor wat hoofdlijnen en context.

Wat is On Premise

De term on premise wordt gebruikt om aan te geven dat uw automatisering zich op uw eigen locatie bevindt. Dat kan volledig in eigen beheer zijn of met ondersteuning van een IT bedrijf. In de klassieke vorm (servers, netwerk, computers en software) kennen we dit al jaren.

On Premise versus (private) cloud

Een private cloud is een IT omgeving die u zelf in beheer heeft, bestaande uit hardware, software en services. Dit alles kan op uw eigen locatie staan (on premise) maar bijvoorbeeld ook in een datacenter van een derde partij.

Kenmerk van een private cloud is dat u eigenaar bent, geheel of gedeeltelijk het beheer uitvoert en dat u applicaties (software) via een verbinding als VPN of internet aan uw gebruikers levert.

On Premise infrastructuur

Ondanks de focus op cloud draait bij de meeste organisaties in Nederland nog altijd een on premise infrastructuur. Security en kosten blijven een belangrijke reden voor organisaties om niet voor een cloudoplossing te kiezen.

IaaS – Infrastructure as a Service

IaaS staat voor ‘Infrastructure as a Service’. Bij IaaS wordt de infrastructuur samen met alle netwerkelementen buiten de deur naar de cloud gebracht. De eindgebruiker behoudt echter het beheer op het operating systeem, de database, applicaties en data.

Groot voordeel is dat hardware niet meer door de organisatie zelf aangeschaft hoeft te worden, maar dat een abonnement op basis van gebruik (consumptie) wordt afgesloten.

Advies – ontwerp- realisatie- onderhoud

Heeft u nog vragen? Rovitech Projects is thuis in de nieuwste ontwikkelingen en adviseert u graag objectief en vrijblijvend. Wij werken samen met gerenommeerde partners en leveren, monteren en installeren zelf.

Bel ons op 030 – 636 28 42 of laat ons via het contactformulier op een u passend moment contact met u opnemen.