Blog over noodstroom

INFORMATIEF BLOG OVER NOODSTROOM EN VOORZIENINGEN

Een noodstroomvoorziening wordt steeds vaker als onmisbaar beschouwd door ondernemers. Nog niet zo gek, want stelt u zich eens voor dat – om welke reden dan ook – uw elektrische installatie sneuvelt. Dan kunnen alle elektrische apparaten die uw bedrijf draaiende houden niet meer gebruikt worden. 

Vraagt u zich maar eens af of uw organisatie sterk afhankelijk is van elektrische apparatuur? Als het antwoord ja is, dan is dat uw ticket naar een gedegen oriëntatie op een noodstroomvoorziening. We zetten wat informatie in dit blog op een rij.

Wat is noodstroom

Noodstroom is meer dan alleen een stroomvoorziening in geval van nood. Het draait namelijk om voorzieningen die alles te maken hebben de kwaliteit, beschikbaarheid én de continuïteit van uw netspanning. Zodra uw primaire stroomvoorziening of elektrische installatie uitvalt, wordt de noodstroomvoorziening automatisch ingeschakeld. Daarmee wordt de productie-continuïteit van uw bedrijf veilig gesteld.

De mogelijkheden van noodstroom

Noodstroom wordt veelal geleverd via een noodstroom aggregaat. Deze aggregaten kunnen vaak een groot vermogen leveren voor een langere periode. Zo heeft u voldoende tijd om de primaire stroomvoorziening te herstellen.

Het nadeel van een noodstroom aggregaat is dat deze pas na een aantal seconden wordt ingeschakeld en dus niet direct na het uitvallen van de primaire stroomvoorziening. Deze korte periode kunt u echter overbruggen door ook gebruik te maken van een Uninterruptible Power Supply, ook wel UPS. De UPS zorgt er namelijk voor dat er direct stroom geleverd wordt bij het uitvallen van de primaire stroomvoorziening. Zodra het noodstroom aggregaat aanslaat schakelt de UPS automatisch uit.

Krachtige combinatie

Een combinatie van een UPS en een noodstroom aggregaat is voor veel organisaties de beste oplossing. Op deze manier heeft u namelijk de garantie dat u niet zonder stroom komt te zitten of er bijvoorbeeld belangrijke data verloren gaat in de periode tussen het uitvallen van de stroom en het aanslaan van het noodaggregaat.

Vragen of opmerkingen over noodstroom?

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie een vraag over noodstroom of heeft u interesse in een noodstroomvoorziening? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak met een van onze specialisten. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 030-636 28 42.

 

Interesse in een
noodstroomvoorziening