UPS oplossing voor UvA

Drie onderzoeksinstituten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) worden in de uitvoering van hun specialisme ondersteund door zeer geavanceerde onderzoeksapparatuur. Door onderzoeksapparatuur achter een UPS (Uninterruptible Power Supply) te plaatsen wordt deze beschermd tegen fluctuaties in of zelfs het wegvallen van de netspanning.

UvA versterkt de continuïteit van onderzoek

In de tweede helft van 2020 is Rovitech Projects ICT in contact gekomen met drie onderzoeksinstituten van de Universiteit van Amsterdam (UvA), te weten:

  • Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS). Binnen dit onderzoeksinstituut is onder meer recent door celbiologen een methode ontwikkeld waarmee de verandering in eiwitsamenstelling van een bacteriële spore naar vegetatief groeiende cellen met grote precisie kan worden gevolgd. De resultaten bieden aanknopingspunten om de vorming van voedselbedervers en ziekmakende bacteriën gericht te remmen.
  • Het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED) Onderzoek bij IBED richt zich op de wereld om ons heen, van het niveau van moleculen en genen tot complete ecosystemen. We willen ontrafelen hoe ecosystemen in al hun complexiteit functioneren en hoe ze veranderen door natuurlijke processen en menselijke activiteiten.
  • Het Van ’t Hoff Instituut voor Moleculaire Wetenschappen heeft de missie om de grenzen van de chemie te verleggen door internationaal erkend wetenschappelijk onderzoek uit te voeren dat zowel nieuwsgierigheids-gedreven als toepassings-gedreven is. Binnen het instituut werken circa 200 scheikundigen (145 fte) met meer dan 30 nationaliteiten. Ze werken mee aan het berekenen, begrijpen, implementeren, demonstreren en valideren van moleculaire oplossingen voor de belangrijke problemen waarmee de samenleving vandaag wordt geconfronteerd. Samen publiceren ze ongeveer 200 wetenschappelijke artikelen, 20 proefschriften en gemiddeld 4 octrooiaanvragen per jaar.

UPS beschermt geavanceerde apparatuur

Alle drie de instituten worden in de uitvoering van hun specialisme ondersteund door zeer geavanceerde onderzoeksapparatuur. Deze onderzoeksapparatuur is vaak voor langere tijd in bedrijf. Fluctuatie in de netspanning kan veroorzaken dat de analyses worden onderbroken en de testresultaten onbruikbaar zijn. Of –erger- de apparatuur ernstig beschadigd raakt. Door onderzoeksapparatuur achter een UPS (Uninterruptible Power Supply) te plaatsen wordt de apparatuur beschermd tegen fluctuaties in of het wegvallen van in de netspanning.

Deze foto’s introduceren onze voorbereidingen voor het leveren en inbedrijfstellen van twaalf stuks ABB UPS-oplossingen, voornamelijk drie-fase systemen. De UPS-en worden bij Rovitech Projects ICT opgebouwd en getest.

#ups