NSA voor Telecomprovider

Deze telecomprovider is met de keuze voor een 250KVA noodstroom-aggregaat verzekerd van beschikbaarheid van IT services onder alle omstandigheden. Het op de plaats zetten van de NSA voor verdere installatie was onderdeel van deze mooie uitdaging!

In veel gevallen kiezen telecomproviders voor een extra back-up in de energievoorziening. Dit is te realiseren met een noodstroom aggregaat. Deze zogenaamde NSA bestaat uit een dieselmotor, een generator, een opslagtank voor diesel en besturingselektronica.

Valt de netspanning weg dan draait de apparatuur door op UPS systemen. Echter, indien na het verstrijken van de autonomietijd de netspanning niet terug is, dan zou de apparatuur toch uitschakelen/stilvallen. Om dit te voorkomen wordt met het wegvallen van de netspanning het NSA opgestart. Een NSA heeft ongeveer 15-20 seconden nodig om op te starten en de juiste spanning met de juiste frequenties te leveren.
Deze opstarttijd wordt opgevangen door de elektrische lading in de batterijen.

Uitdaging
Het nieuwe NSA met geluiddempende omkasting in meerdere delen demonteren en met speciaal transport in een kelder weer opbouwen.
Resultaat
Een mooie noodstroominstallatie van 250 kVA die tot stand is gekomen door goede samenwerking/teamverband tussen paneelbouwer/noodstroomleverancier en Rovitech.
Diensten

Een greep uit gerealiseerde installatie:

  • Noodstroom aggregaat 250 kVA met geluiddempende omkasting
  • 48 uurs brandstof voorraadtank
  • Besturingspaneel conform de strenge voorwaarden van de telecomprovider